Huom.! Tätä artikkelia täydennetään vielä. Lisää sisältöä tulossa piakkoin.
Digiturvan ydintiimi voi koordinoida ison osan digiturvatyöstä ja etenkin aktiivista toimenpiteistä sen eteen. Järjestelmien ja rekisterien pääkäyttäjät voivat auttaa ydintiimiä omien hallitseminsa omaisuuksien osalta. Merkittävä osa digiturvasta kuitenkin riippuu siitä, onko meillä tarpeeksi hyvä näkyvyys ja kontrolli arjen tasolle. Suoraan sanoen, tiedämmekö yhtään, mitä eri yksikköjemme arjessa ihan oikeasti tehdään?
Yksikkövetoinen organisoituminen korostuu laaja-alaisissa organisaatioissa. Useita toimialoja kattavassa organisaatiossa, kuten suuressa yrityksessä tai esimerkiksi kuntaorganisaatiossa, yksikkövetoinen organisoituminen on täysin välttämätöntä jo hyvän kokonaisukuvan saavuttamiseksi toimintaympäristöstä. Pienemmässä organisaatiossa voidaan pärjätä muutenkin, mutta vastuuhenkilön nimeämistä kustakin yksiköistä (tiimistä, osastosta, jaostosta, jne.) saattaa silloinkin olla järkevää.
Yksiköiden vastuuhenkilöiden tärkeimpiä tehtäviä on auttaa toimintaympäpäristön kartoittamisessa omalta osaltaan. Mitä järjestelmiä yksikkömme käyttää? Mihin tarkoituksiin käytämme henkilötietoja? Ketkä ovat avainkumppaneitamme? Vastuuhenkilön tulisi myös varmistaa, että relevantteja käytäntöjä sekä sääntöjä noudatetaan yksikössä. Tämä saattaa vaatia käytäntöjen muokkaamista tämän yksikön toimintaan sopivaan muotoon, jotta henkilöstö ymmärtää, miksi digiturvasääntöjen noudattaminen on tärkeää.
Tämän sivun sisältö on vanhentunut. Tiimimme tuottaa edelleen viikottain monipuolista tuoretta sisältöä digiturvan johtamiseen, kehittämiseen ja toteuttamiseen - löydät lisätietoja mm. Akatemia-sivulta ja Webinaarit-sivulta. Nähdään siellä! 👋
Siirry uudistuneeseen Akatemiaan >>