Huom.! Tätä artikkelia täydennetään vielä. Lisää sisältöä tulossa piakkoin.
Tason 3 asiat Digiturvakartalla ovat isoilta osin teemoja, jotka eivät usein ole erityisen tuttuja digiturvatiimin ydinhenkilöille, joilla saattaa olla laaja kokonaisvastuu digiturvasuunnitelman toteuttamisesta. Teknisten haavoittuvuuksien hallinta, salauskäytännöt, turvallisen koodin kehittämisen säännöt tai järjestelmien hankintasäännöt ovat esimerkkejä asioista, jotka vaativat melkoisen tarkkaa erityisosaamista. Kun digiturvatyössä pyritään pitkälle, meidän on yleensä siis laajennettava digiturvatyöhön osallistuvaa henkilöstöä.
Digiturvakartan idea perustuu siihen, että jokaisella työelementillä on oma päävastuuhenkilönsä. Päävastuuhenkilöä voivat toteutuksessa auttaa etenkin järjestelmien pääkäyttäjät, rekisterien yhteyshenkilöt sekä yksiköiden vastuuhenkilöt, joita ilman monien kohtien hyvä toteuttaminen ei ole mahdollista. Ydintiimi pystyy johtamaan ison osan asioista, mutta joissain tarvitaan selkeää vastuutusta työelementtikohtaiselle vastuuhenkilölle - erityisosaajalle, joka ei kuitenkaan ole kokonaisvastuussa digiturvatyön toteuttamisesta ja valvonnasta.
Omat resurssit ja osaaminen ovat tietenkin rajallisia, joten kartan hankalimpiin kohtiin voi olla järkevää hankkia asiantuntijaosaamista ja konsultointia omilta luotetuilta digiturvakumppaneilta.
Oman, erillisen vastuuhenkilön voivat tarvita useat tason 3 asiat, mm.:
Tämän sivun sisältö on vanhentunut. Tiimimme tuottaa edelleen viikottain monipuolista tuoretta sisältöä digiturvan johtamiseen, kehittämiseen ja toteuttamiseen - löydät lisätietoja mm. Akatemia-sivulta ja Webinaarit-sivulta. Nähdään siellä! 👋
Siirry uudistuneeseen Akatemiaan >>