Huom.! Tätä artikkelia täydennetään vielä. Lisää sisältöä tulossa piakkoin.
Etätyön ja mobiililaitteiden tärkeys korostuu liikkuvalla henkilöstöllä, mutta niiden voidaan nykyään sanoa olevan osa lähes jokaisen organisaation arkea ja digiturvaa. Mobiililaitteisiin kertyvän luottamuksellisen tiedon määrää voidaan pyrkiä mimimoimaan ja laitteita salaamaan. Etätyöhön voidaan pyrkiä tarjoamaan selkeät toimintaohjeet ja laitteet / ohjelmistot esimerkiksi turvallisten yhteyksien muodostamiseksi. Kaikessa kuitenkin korostuu henkilöstön osaaminen ja ymmärrys - toimivathan he kauempana valvovien silmien ulottumattomissa.
Mobiililaitteiden käytön säännöt on määritelty ja niiden noudattamista valvotaan.
Säännöt voivat sisältää mm. seuraavia asioita:
ASENNUKSET & PÄIVITYKSET
ONGELMATILANTEET
SISÄLTÖ
SOPIVA KÄYTTÖ
VALVONTA
Etätyön säännöt on määritelty ja niiden noudattamista valvotaan.
Säännöt voivat sisältää mm. seuraavia asioita:
SOPIVA KÄYTTÖ
MATKUSTAMINEN
OMAT LAITTEET
TIETOSUOJA
Laitteet olisi suojattava siten, ettei niihin tallennettua tai niissä käsiteltävää tietoa kyetä käyttämään tai paljastamaan luvattomasti. Laitteiden pakollinen suojaaminen esim. 5-numeroisella PIN-koodilla ennen jokaista käyttökertaa sekä laitteiden automaattinen lukittuminen esim. 5 minuutin käyttämättömyyden jälkeen voivat auttaa.
Mobiililaitteiden varkautta tai katoamista varten on laadittu menettelytavat.
Käyttäjää voidaan velvoittaa:
Organisaation prosessiin laitteen kadotessa voi sisältyä mm. laitteen tyhjentäminen (vähintään organisaation sisällön) etänä.
Siirrettäviä tietovälineitä ovat mm. flash-muistit, SD-muistit, siirrettävät tallennusasemat, USB-tikut ja DVD-levyt.
Organisaation olisi määriteltävä, minkä siirrettävien tietovälineiden käyttö on sallittua.
Tämän sivun sisältö on vanhentunut. Tiimimme tuottaa edelleen viikottain monipuolista tuoretta sisältöä digiturvan johtamiseen, kehittämiseen ja toteuttamiseen - löydät lisätietoja mm. Akatemia-sivulta ja Webinaarit-sivulta. Nähdään siellä! 👋
Siirry uudistuneeseen Akatemiaan >>