Mikä on NIST CSF?
NIST CSF on National Institute of Standards and Technologyn kehittämä tietoturvakehikko. Se on joukko vaatimuksia, jotka auttavat organisaatioita hallitsemaan tietoturvariskejä tunnistamalla hyökkäykset, reagoimalla niihin ja ehkäisemällä niitä paremmin. NIST CSF on suosittu tietoturvakehikko etenkin Yhdysvalloissa.
Näin Digiturvamallilla rakennetaan NIST CSF:n mukaista toimintaa:
Muodosta omaisuusluettelot selkeissä paloissa
Digiturvamalli sisältää omat osionsa tietojärjestelmille, tietoaineistoille, muulle omaisuudelle (esim. laitteistoille) sekä fyysisille toimipisteille. Näiden avulla ymmärrät omaisuutta, jota tietoturvatoimenpiteillä pyritään suojelemaan.
Tunnista, arvioi ja käsittele tietoturvariskejä
Kun dokumentoit mm. riskienhallinnan tuloksia tai jatkuvuussuunnitelmia, dokumentaatiokortti toimii pääosin samalla tavalla, mutta mukana on selkeä vaiheistus.
Automatisoitu raportti visualisoi compliancen NIST CSF:n näkökulmasta
Vaatimukset jalkautetaan Digiturvamallissa tehtävien kautta. Kun aktivoit tehtävät ja määrität niiden nykyisen toteutustilan, raportti alkaa automaattisesti muuttua vihreämmäksi ja vihreämmäksi. Katso tarkemmat tiedot napsauttamalla haluamaasi solua raportissa!
Ymmärrä, mitä pitää parantaa ja miten
Odottavat tehtävät kertovat, mitä kannattaa parantaa seuraavaksi. Ymmärrät ensin, kuinka saavutatte vaatimustenmukaisuuden, ja myöhemmin ymmärrät kuinka koventaa tietoturvatasoa entisestään halutulla osa-alueella.
Automatisoitu työntekijöiden ohjeistus ja koulutus
Iso osa tietoturvan hallintaa on organisaation henkilöstön turvallisen toiminnan varmistaminen. Monien tehtävien jalkautus edellyttää, että määrität ohjeet joita henkilöstön on noudatettava. Nämä jaellaan Ohjekirja-näkymän kautta, jota voidaan myös laajentaa koulutusmateriaalilla. Politiikkapohjia on myös saatavilla, jos haluat luoda sisällöstäsi jaettavan asiakirjan.
Systemaattiset toimintatavat sisäisiä auditointeja ja johdon katselmuksia varten
Auditoinnit ja katselmukset yhdistävät eri elementtejä Digiturvamallissa. Sinun tehtäväsi on määrittää omistaja ja varmistaa toteutus. Dokumentaatiokortit auttavat kunkin auditoinnin tai katselmuksen tulokset. Käyttämällä raporttipohjaa saat yhteenvedon koko menettelystä jaettavassa muodossa.