Tutustu kyberturvallisuuden vaatimuskehikkoihin, alan päivityksiin ja asiantuntijoiden vinkkeihin. Artikkelit opastavat sinua vaatimustenmukaisuuden ja tietoturvan hallinnassa.
Uusimmat julkaisut
Vaatimuskehikkokatsaus, SUPO:n turvallisuuskatsaus & ja roolienhallinta: Digiturvamallin tuote- ja uutiskooste 3/2025 🛡️
Maaliskuun tuote-ja uutiskooste esittelee roolinhallinnan päivitykset sekä uuden Trust centerin Lisäksi aiheina on katsaus vuoden 2025 keskeisii vaatimuskehikkoihin, SUPOn turvallisuuskatsaus sekä Yhdysvaltojen tietoturva.
DORA-vaatimustenmukaisuus: Tärkeimmät vaiheet ja vaatimukset
DORA asettaa finanssialan yrityksille tiukat vaatimukset digitaalisten riskien hallintaan. Ymmärrä DORA:n keskeiset vaatimukset, organisaatioiden vastuut, ja saa käytännön ohjeita vaatimustenmukaisuuteen.
Mikä on soveltuvuuslausunto (SoA) ISO 27001 -standardissa?
Tässä blogissa käsittelemme toimivan soveltamislausunnon tärkeimpiä käyttötarkoituksia ja hyötyjä. Selitämme myös, miksi SoA on tärkeä ja mitkä 4 keskeistä roolia sillä voi olla tietoturvatyössä.
NIS2-vaatimustenmukaisuus: 5 tärkeintä asiaa teollisuudelle
Artikkelissa korostetaan, miten ratkaisevan tärkeää on, että valmistajat noudattavat NIS2-säännöksiä turvatakseen toimintansa ja infrastruktuurinsa tietoturvauhilta.
Helsingin tietomurto, AI:n vaikutukset sekä NIS2-edistyminen: Digiturvamallin tuote- ja uutiskooste 5/2024 🛡️
Toukokuun tuote-ja uutiskooste esittelee kuukausittaiset ISMS-raportit sekä Mittarit sivun. Lisäksi aiheina on Digiturvamallin uusi vaatimuskehikko DORA ja lähiaikoina tapahtuneita tietomurtoja maailmalla.
6 keinoa organisaation tietoturvatyön tehokkuuden arviointiin
Kyberturvallisuuden tehokkuuden arviointiin kuuluu nykyisten turvatoimien sopivuuden tarkastelu. Tämä prosessi auttaa sinua tunnistamaan tietoturvan nykytilan ja määrittämään tarvittavat toimet turvallisuuden parantamiseksi ja vahvistamiseksi.
ISO 27001 -standardin parhaat käytännöt turvalliseen järjestelmähankintaan ja kehittämiseen: Luo NIS2-toimenpiteet
Lue vinkkejä järjestelmien turvalliseen hankintaan ja kehittämiseen ISO 27001 -standardin mukaisesti, jotta voidaan täyttää NIS2-vaatimukset. Mukana keskeisiä näkökohtia, kuten turvallinen koodaus ja hankinta sekä valvottu testaus ja julkaisu.
Kehitä NIS2 jatkuvuussuunnitelma ja varmuuskopioinnin toimenpiteet ISO 27001 -standardin mukaisesti
NIS2:n jatkuvuuden ja varmuuskopioinnin vaatimusten noudattaminen ISO 27001 -standardin parhaiden käytäntöjen mukaisesti. Opastusta jatkuvuussuunnitelmaan, varmuuskopiointiiin, haasteisiin sekä vaatimustenmukaisuuden tehokkaassa saavuttamisessa.
Henkilöstön tietoturvaperusteita ISO 27001 ja NIS2 -vaatimustenmukaisuutta varten
Tutustu miten HR:n ratkaiseva rooli tietoturvassa paitsi muokkaa yrityksen tietoturvakulttuuria, myös ohjaa organisaatiota kohti ISO 27001- ja NIS2-vaatimustenmukaisuutta, varmistaa tietovarantojen turvallisen käsittelyn ja paljon muuta.
Pääsynhallinta ja MFA (NIS2 21.2): Luo tukeva perusta ISO 27001:n parhaiden käytäntöjen avulla.
Mitkä ovat NIS2:n ja ISO 27001:n vaatimukset pääsynhallinnan ja MFA:n osalta ja miten ne voidaan toteuttaa onnistuneesti? Lue lisää hallintakeinoista, vaatimuksista, parhaista käytännöistä ja mahdollisten haasteiden ratkaisemisesta.
Haasteita, jotka IT-yritykset saattavat kohdata häiriöiden havaitsemisessa ja raportoinnissa
Häiriöiden havaitsemisen ja raportoinnin haasteet IT-alalla, koordinointiongelmia, työkalujen riittämättömyyttä ja prosessien puutteita. Mietitään nykyaikaisia haasteita, kuten kyberuhkia ja hälytysväsymystä, sekä kognitiivista kuilua.
Tämä artikkeli tarjoaa kattavan oppaan tietoturvariskien hallinnasta, joka ulottuu esivaiheista, kuten assettien tunnistamisesta arviointiin, käsittelyyn ja seurantaan. Tämä on ratkaisevan tärkeää, kun tietoverkon haavoittuvuus kasvaa.
Tietoturvan suunnannäyttäjiä, Ai Act 101 & tietomurtoja: Digiturvamallin tuote- ja uutiskooste 3/2024 🛡️
Maaliskuun koosteessa kehityksen teemoina uudet vaatimuskehikot, riskienhallinnan parannukset ja uusi visuaalinen näkymä dokumentaatiokorteille. Uutisissa esillä Tietoturvan suunnannäyttäjät, tietomurtoja ja AI Act 101.
Työntekijöiden aktiivisuus: Häiriöiden havaitsemisen ja raportoinnin kulmakivi
Työntekijät ovat keskeisessä asemassa tietoturvauhkien havaitsemisessa ja raportoinnissa. Asianmukainen koulutus edistää kestävää turvallisuuskulttuuria, varmistaa oikea-aikaisen reagoinnin ja suojaa tietomurroilta.
NIS2-direktiivin häiriöiden raportointivaatimukset ja liittyvät ISO 27001:n parhaat käytännöt
Tässä blogissa esitellään NIS2:n häiriöiden raportointivaatimukset ja kuvataan lisäksi ISO 27001:n parhaita käytäntöjä ja niiden soveltamista organisaatiosi häiriöiden hallinnan prosessin luomisessa.
ISO 27001 on maailmanlaajuinen standardi tietoturvan hallintajärjestelmän (ISMS) perustamista, täytäntöönpanoa ja ylläpitoa varten. Tämä vaatimuskehikko auttaa organisaatioita hallitsemaan tietoturvaan kohdistuvia riskejä ja varmistamaan luottamuksellisuuden, eheyden ja saatavuuden.
NIS2 -direktiivissä laajennetaan alkuperäistä NIS-direktiiviä ja asetetaan päivitetyt tietoturvavaatimukset elintärkeiden infrastruktuurien aloille kaikkialla Euroopan unionissa. Siinä korostetaan häiriönsietokykyä, häiriöiden raportointia ja toimitusketjun turvallisuutta.