Ilmainen e-kirja: NIS2 haltuun hyödyntäen ISO 27001 -käytäntöjä
Lataa e-kirja
Akatemian etusivu
Ohjeet
Äänestä ja julkaise ideoita Kehitysideat -osiossa

Nyt voit jakaa ideasi muiden Digiturvamallin käyttäjien kanssa ja äänestää suosikkejasi! 🎉

Lisäsimme uuden Kehitysideat -osion Digiturvamalli-yhteisöön. Täällä voit julkaista omia ideoita tai äänestää muiden ideoita, jotta ne pääsevät listoilla näkyviin. Toivomme, että moni aktiivinen käyttäjä ottaa osaa tuoda mielipiteensä näkyviin ja osoittaa, mitkä parannukset olisivat todella hyödyllisiä!

Miten pääsen kehitysideat -osioon?

Löydät kehitysideat -osion vasemmanpuoleisen valikon Yhteisö-kohdasta.

Jos olet aktiivinen käyttäjä, kiinnitä Yhteisö-valikkokohta, jotta voit löytää sen helpommin. Kiinnitys on yksilöllinen ratkaisu.

Vinkki: Kiinnitä yhteisö vasemmanpuoleiseen valikkoon, jotta se olisi helpommin saatavilla.

Miten osallistua kehitysideafoorumilla?

Kehitysideat-pääsivulla luetellaan kehitysideat yleisestä idearyhmästä sekä kaikista muista idearyhmistä, joihin olet liittynyt.

Ideat on oletusarvoisesti lajiteltu kokonaisäänten mukaan. Listauksen alla näet myös eri idearyhmät, joihin voit liittyä. (Katso artikkelin kohta ”Mitä kehitysidearyhmät ovat ja miten niihin voi liittyä?”).

Oman kehitysidean julkaiseminen

Kun sinulla on kehitysidea, älä epäröi - tuo se foorumille! Aloita ideasi lisääminen klikkaamalla ”Lisää kehitysidea”.

Huom! Jos sinulla on jokin täsmällinen kehitystoive, esimerkiksi kehikkoon (esim. ISO 27001) tai ominaisuuteen (esim. raportointi) liittyvä, siirry ensin vastaavaan idearyhmään ja lähetä se suoraan sinne.

Vinkkejä kehitysidean julkaisemiseen:

  • Valitse haluatko kirjoittaa nimettömänä vai käytätkö omia tietojasi. Kummassakaan tapauksessa organisaatiosi nimi ei näy muille.
  • Kirjoita hyvä kehitysidean nimi, josta kuka tahansa voi ymmärtää idean ytimen.
  • Selitä idean kuvaus ja se, miten se voisi parantaa Digiturvamalli-alustaa.

Kun kehitysidea on lähetetty, se toimitetaan Digiturvamallin tiimille tarkistettavaksi ennen julkaisemista. Tällä tavoin suodatetaan pois puhdas roskaposti tai ideat, jotka on jo toteutettu. Jälkimmäisessä tapauksessa saat tiimiltämme suoran vastauksen, joka ohjaa sinut oikeiden ominaisuuksien pariin. Tarkistaminen voi kestää hetken, olethan kärsivällinen. 😇

Äänestä suosikki-ideoistasi

Jokainen käyttäjä saa yhteensä 10 ääntä, jotka voi jakaa haluamilleen kehitysideoille. Näet aina ylävalikossa yleisen äänestystilasi. Äänestä suosikkejasi tai äänestä omia ideoitasi, jotta ne nousevat listalla ylöspäin!

Omat äänet: Kuinka monta ääntä 10:stä sinulla on jäljellä. Jos äänestämäsi kehitysidea toteutetaan tai muuten suljetaan, saat äänesi takaisin.

Äänestä: Kun haluat tukea ideaa, napsauta peukku-kuvaketta joko listausnäkymässä tai idean omalla kortilla. Tämä kenttä osoittaa myös , jos olet jo äänestänyt ideaa. Voit äänestää samaa ideaa jopa kolme kertaa osoittaaksesi tukesi!

Äänet yhteensä: Tämä näyttää idean koko äänimäärän ja samalla kertoo Digiturvamallin tiimille, mitkä kehitysideat ovat toivelistan kärjessä.

Vihje: Jos muutat mielesi tai löydät vielä paremman idean, voit poistaa äänesi ketjusta yksinkertaisesti klikkaamalla peukaloa niin monta kertaa, että äänimäärä ylittää 3/3.

Mitä kehitysidearyhmät ovat ja miten niihin voi liittyä?

Meillä on paljon aktiivisia ja innokkaita käyttäjiä, joten odotamme myös paljon hyviä ideoita.

Auttaaksemme sekä sinua että meitä luokittelemaan ideat foorumilla, olemme luoneet Idearyhmiä. Nämä on tarkoitettu samankaltaisten ideoiden ryhmittelyyn ja auttamaan sinua näkemään foorumilla itsellesi olennaiset ideat.

Jos haluat nähdä kaikki idearyhmät, napsauta oikeassa yläkulmassa olevaa ”Idearyhmät”-painiketta:

Seuraavalla sivulla luetellaan kaikki mahdolliset idearyhmät. Joillekin tärkeimmille käyttötapauksille ja joillekin tärkeimmille ominaisuuksille on omat ryhmänsä.

Kun liityt johonkin idearyhmään, näet sen ideat aina Kehitysideat-etusivulla.

Jotkin idearyhmät ovat osittain avoimia, mikä tarkoittaa, että voit "pyytää liittymistä" ryhmään. Sinun on kuuluttava esimerkiksi vastaavan alan organisaatioon, jotta sinut hyväksytään ryhmään. Saat ylläpitäjän vahvistuksen pian, kun olet pyytänyt liittymistä.

Kysymyksiä ja palautetta

Onko sinulla lisäkysymyksiä, haluaisitko lisää ohjeita tai haluaisitko antaa palautetta? Ota yhteyttä tiimiimme tiimi@digiturvamalli.fi tai oikeassa alakulmassa olevan chat-laatikon kautta.

Sisältö

Jaa artikkeli