Organisaation tulee varmistaa, että laitteet on sijoitettu turvallisesti ja suojattu fyysisten ja ympäristöuhkien sekä luvattoman pääsyn ja mahdollisten vahinkojen minimoimiseksi. Valvontatoimenpiteiden toteuttaminen on välttämätöntä mahdollisten fyysisten ja ympäristöuhkien minimoimiseksi. Näitä uhkia ovat varkaus, tulipalo, räjähteet, savu, veteen liittyvät riskit, pöly, tärinä, kemialliset vaikutukset, sähkönsyöttöhäiriöt, viestintähäiriöt, sähkömagneettinen säteily ja ilkivalta.
Esimerkiksi tietojenkäsittelyyn käytettävät, sekä muut tärkeät laitteistot, olisi asetettava tiloihin turvallisesti ja harkitusti. Sijoittelun avulla tulee rajoittaa luvatonta pääsyä laitteille.
Sähköiset laitteet kuten kaapelit, näyttöpäätteet, kopiokoneet, tabletit ja älypuhelimet vuotavat sähkömagneettista säteilyä, josta on oikealla laitteistolla mahdollista selvittää alkuperäinen lähetetty tieto - vaikkapa syötetty käyttäjätunnus ja salasana.
Toimitilan rakenteissa olevat aukot (ikkunat, ovet, ilmastointi) suojataan, jotta ne eivät päästä säteilyä ulos. Lisäksi luottamuksellista tietoa käsittelevät laitteet sijoitetaan niin, että sähkömagneettisesta vuodosta johtuva tietovuotoriski pidetään mahdollisimman pienenä.
Kaikkiin rakennuksiin ja kaikkiin saapuviin voimalinjoihin ja ulkoisiin viestintälinjoihin on asennettu salamasuojaus.
Hälytysjärjestelmät valvovat keskeisten ympäristöolosuhteiden (esim. lämpötila ja kosteus) tasoa, jotka voivat vaikuttaa haitallisesti tietojenkäsittelylaitteiden toimintaan. Ympäristössä tulisi olla myös toimiva palohälytysjärjestelmä.
Digiturvamallissa kaikki vaatimuskehikkojen vaatimukset kohdistetaan universaaleihin tietoturvatehtäviin, jotta voitte muodostaa yksittäisen suunnitelman, joka täyttää ison kasan vaatimuksia.