Tietoturvauhkia koskevia tietoja on kerättävä ja tutkittava uhkatiedon tuottamiseksi. Tämä tiedustelutieto auttaa ymmärtämään organisaation uhkakuvaa ja toteuttamaan sopivia toimia uhkien lieventämiseksi. Uhkatiedustelu olisi integroitava tietoturvariskien hallintaprosesseihin, sen olisi vaikutettava teknisiin tietoturvakontrolleihin ja autettava tietoturvan testausprosesseissa ja -tekniikoissa. Uhkatiedustelu voidaan luokitella kolmeen tasoon: strategiseen, taktiseen ja operatiiviseen.
Organisaatio toteuttaa uhkatiedustelua keräämällä tietoa toimintaansa liittyvistä tietoturvauhkista ja niiltä suojautumisesta. Tavoitteena on kasvattaa tietoisuutta uhkaympäristöstä, jotta omaa suojaustasoa voidaan paremmin arvioida ja riittävät hallintakeinot toteuttaa.
Uhkatiedustelutiedon keräämisessä on huomioitava kaikki kolme tasoa:
Uhkatiedusteluun liittyvien periaatteiden tulisi sisältää:
Organisaatio toteuttaa uhkatiedustelua analysoimalla ja hyödyntämällä kerättyä tietoa toimintaansa liittyvistä tietoturvauhkista ja niiltä suojautumisesta.
Kerätyn uhkatiedustelutiedon analysoinnissa ja hyödyntämisessä on huomioitava seuraavat asiat:
Organisaation on huomioitava uhkatiedustelussa tehdyt löydökset tietoturvariskien hallintaprosessissa. Uhkatiedustelussa voidaan havaita esimerkiksi tietyntyyppisten hyökkäysten yleistymistä tai uusien teknologioiden kehittymistä, joiden perusteella tiettyjen tietoturvariskien arvioita on päivitettävä, joka voi johtaa tarpeeseen pienentää riskejä käsittelysuunnitelmien kautta.
Organisaation on jaettava uhkatiedustelutietoa muiden organisaatioiden kanssa molemminsuuntaisesti uhkatietoisuuden parantamiseksi.
Digiturvamallissa kaikki vaatimuskehikkojen vaatimukset kohdistetaan universaaleihin tietoturvatehtäviin, jotta voitte muodostaa yksittäisen suunnitelman, joka täyttää ison kasan vaatimuksia.