16.3.2022
Voitte nyt hyödyntää oman kyberpuolustuksenne koventamiseksi NIST Cybersecurity Frameworkiä, joka on Yhdysvaltaisen NIST-organisaation (National Institute of Standards and Technology) kehittämä suosittu tietoturvakehikko.
CSF-kehikko on erityisesti kriittisen infrastruktuurin toimijoille suunniteltu joukko tietoturvan hyviä käytäntöjä, joiden avulla tietoturvallisuuteen liittyviä riskejä voidaan pienentää.
11.3.2022
Digiturvamalli tarjoaa valmiita tehtäviä valitsemiesi vaatimuskehikkojen perusteella.
Voit täydentää tätä kattausta omilla tehtävilläsi klikkaamalla "Lisää tehtävä" -painiketta tehtävälistan oikeasta yläkulmasta.
Nyt voit tässä tilanteessa myös halutessasi tehdä liitokset vaatimuskehikon kohtiin. Tämän tieto näkyy jatkossa tehtäväkortilla ja sen perusteella tehtävä nostetaan compliance-raportilla esille juuri tämän vaatimuksen / hallintakeinon / lakipykälän kohdalla.
11.3.2022
Löydät nyt viimeisimpien webinaariemme tallenteet sekä tulevat webinaarit aina "Webinaarit ja tuki" -sivulta, jonka linkki löytyy Digiturvamallin vasemmasta valikosta.
Muista hyödyntää kaikkia tukitapojamme ja vinkata niistä tarvittaessa myös kollegoille! 🙂
8.3.2022
Kun valitset esimerkiksi tehtävälle tai dokumentointilistaukselle tarkistusväliä, voit nyt asettaa ensimmäisen tarkistuksen haluamaasi kohtaan, esimerkiksi vuoden tai kvartaalin loppuun.
Näet tarkistusväliä asettaessasi lisävaiheen, joka on valinnainen. Mikäli et valitse omaa ajankohtaa, ensimmäinen tarkistus asetetaan tästä päivästä tarkistusvälin verran tulevaisuuteen.
4.3.2022
Pyrimme selkeyttämään kaikille työntekijöille suunnattua Ohjekirjaa ja parantamaan sen käyttökokemusta. Muutimme mm. seuraavia asioita:
3.3.2022
Omistajaa valittaessa mm. dokumentaati- tai tehtäväkortilla voit nyt alkaa kirjoittaa oikean käyttäjän nimeä ja löydät etsimäsi helposti.
Vähemmän skrollailua, kun onnistut saamaan monia ihmisiä mukaan hallintajärjestelmäänne. 👍
23.2.2022
Nyt, yksittäisten lisäosallistujien valitsemisen lisäksi, on mahdollista yhdistää kokonaisia yksiköitä dokumentaatoitaviin kohteisiin. Löydät tämän ominaisuuden saman "Lisää osallistujia" -linkin takaa dokumentaatiokortin yläosasta.
Voit käyttää tätä todellisen vastuun jakamiseen dokumentaation täyttämisestä tai tietoisuuden lisäämiseen kullekin yksikölle tärkeästä tieto-omaisuudesta.
18.2.2022
Voit nyt hallita tarkemmin koulutussisältöjä, eli case-esimerkkejä ja testikysymyksiä, jotka liittyvät työntekijöille jaeltaviin ohjeisiin. Ohjeen koulutussisältö-välilehdeltä voit joko lisätä omia case-esimerkkejä tai kysymyksiä sekä ottaa halutessasi pois päältä haluamasi Digiturvamallin pohjasisällöt.
Muista myös, että koulutussisällöt on ensin otettava käyttöön kohdasta Organisaation työpöytä -> Asetukset -> Ohjekirjan asetukset.
11.2.2022
Kun kutsut Digiturvamalliin uutta käyttäjää, voit halutessasi poistaa valinnan kohdasta "Lähetä sähköpostikutsu ja salli pääsy". Tällöin käyttäjälle ei lähetetä ilmoitusviestiä pääsystä Digiturvamalliin. Näin voit tehdä ensin rauhassa merkintöjä ja kutsua muut mukaan, kun heidän omistukseensa on jo nimetty hyvä määrä kohteita.
Tätä varten sinun pitää myöhemmin muistaa lähettää kutsu. Erotat nämä käyttäjät "Ei kutsuttu" -leimasta käyttäjähallinnassa ja näet oikeassa laitassa "Lähetä kutsu" -linkin.
11.2.2022
Pyrimme auttamaan tarvittavan dokumentaation täyttämistä tietyissä kohdissa dropdown-kenttien tai muiden valintapainikkeiden valmiilla vaihtoehdoilla. Joskus emme kuitenkaan jokaisen käyttäjän näkökulmasta osu täysin oikeaan... :)
Voit nyt tehdä omia, paikallisia lisäyksiä tai muutoksia tietyissä valintalistoissa. Tätä varten pääkäyttäjät näkevät "Muokkaa valintoja" -linkin, jonka kautta pääset näkymään taustamuokkauksia varten. Voit listatyypistä riippuen joko lisätä omia valintoja tai muokata oletuksena näytettävien valintojen nimiä / kuvauksia.
8.2.2022
Vaikka kutsutut käyttäjät voivat käyttää kaikkia saatavilla olevia kieliä Organisaation työpöytä -näkymässä, voit tehdä pääkäyttäjänä valinnan organisaatiotasolla siitä, millä kielillä organisaation viralliset ohjeet tarjotaan ja luetaan.
Nyt käyttäjät saavat tästä tarvittaessa ilmoituksen saapuessaan Opaskirjaan, jolloin kaikki näkevät ohjeet haluamassasi muodossa.
4.2.2022
Kun luot tilausta jatkaaksesi käyttöä ilmaisen kokeilujakson jälkeen, voit nyt käyttää perinteisen laskun tai e-laskun lisäksi myös luottokortti- tai suoraveloitusmaksuja tilauksen maksamiseen.
Jos sinulla olisi käyttöä muille maksutavoille, ota meihin yhteyttä osoitteeseen tiimi@digiturvamalli.fi.
28.1.2022
Jos olet julkaissut Tietosuojaselosteet-raportin (tai minkä tahansa muun upotus-tyyppisen raportin) Digiturvamallista, voit nyt myös hakea suoran linkin haluttuun selosteeseen.
Siirry upotusraportin esikatseluun ja navigoi esikatselussa oikean selosteen kohdalle. Näet "Kopioi suora linkki" -painikkeen, joka leijuu ilmoituksen oikeassa yläkulmassa.
Klikkaa tästä kopioidaksesi linkin loppuosa, lisää tämä sen sivun URL-osoitteen loppuun, jossa kokonaisraportti on julkaistu, ja anna linkki eteenpäin esim. asiakkaalle. Upotuksessa avautuu tällöin suoraan asiakkaan etsimä seloste.
26.1.2022
Tietyt vaatimuskehikot Digiturvamallissa sisältävät tärkeitä, jopa pakollisia raportteja tai dokumentaatioita, jotka voivat joskus olla hyvinkin erityisiä tälle vaatimuskehikolle.
Nyt vaatimuskehikon oikeassa ylälaidassa listataan tällainen tärkeä sisältö omassa osiossaan, jota kutsumme nimellä "Suositeltu sisältö". Tämä osio sisältää myös tärkeimmät raportit, joihin kannattaa kiinnittää huomiota tämän vaatimuskehikon näkökulmasta.
21.1.2022
Pyrimme Digiturvamallissa rohkaisemaan, että kaikkeen tieto-omaisuuteen ja tehtäviin liittyvät vastuut jaetaan selkeästi yhdelle päähenkilölle.
Silti joskus tulee tehtyä väärä klikkaus tai joudutaan muuten vain palaamaan valinnoissa taaksepäin. Löydät nyt "Ei omistajaa" -vaihtoehdon kaikista kohdista, joissa omistajaa valitaan.