17.1.2023
Voit nyt käyttää selainkäyttöliittymäämme kirjautumiseen myös omia Microsoft 365-tunnuksiasi.
12.1.2023
Olemme kehittämässä Digiturvamalliin nopean yleishaun, joka auttaa pääkäyttäjää helposti hyppäämään kulloinkin etsimäänsä kohteeseen, olipa se listaus, raportti tai mikä tahansa yksittäinen kohde (dokumentoitava kohde, tehtävä tai ohje).
10.1.2023
Voit halutessasi tehdä nyt muutoksia asiakirjajulkisuuskuvauksen asetuksiin, jotta toimittajayritysten tietoja ei näytetä tietojärjestelmätietojen yhteydessä kuvauksella.
16.12.2022
Olemme saaneet hyvän vastaanoton ominaisuudelle, jonka kautta työntekijät voivat ilmoittaa erilaisista tietoturvahäiriöistä Ohjekirjan kautta.
Nyt aiomme laajentaa vastaavia mahdollisuuksia. Seuraavassa vaiheessa työntekijät voivat myös ilmoittaa erilaisista poikkeamista laajemmin sekä uusista tietojärjestelmistä, jotka ovat joko äskettäin hankittuja tai jostain muusta syystä puuttuvat hallintajärjestelmän tietojärjestelmälistauksesta.
15.12.2022
Jotkin keskeiset elementit tietojenkäsittely-ympäristössä (esim. tietojärjestelmät, tietovarannot, tietyt järjestelmätoimittajat, fyysiset toimipisteet) voivat liittyä lukuisiin muihin kohteisiin hallintajärjestelmässä monin tavoin.
Osa tällaisista linkityksistä luodaan suoraan tämän kohteen dokumentaatiokortille, mutta iso osa myös luodaan työn edetessä muista osista hallintajärjestelmässä, esim. riskiarvioinnista tähän tieto-omaisuuteen tai toisesta tieto-omaisuudesta tähän kohteeseen.
Nyt myös nämä sisäänpäin tehdyt liitokset näkyvät aina helposti dokumentaatiokortin alaosassa.
9.12.2022
Paransimme vaatimustenmukaisuusraporttien käytettävyyttä ja sisältöä. Nämä raportit ovat erittäin tärkeitä mm. auditoinneissa sekä yleisesti, jotta voit ymmärtää ja viestiä organisaationne vaatimustenmukaisuudesta halutun kehikon suhteen.
Paransimme seuraavia asioita vaatimustenmukaisuuden raporteissa:
9.12.2022
Aina työskennellessäsi Digiturvamallissa, näytämme sinulle relevanttia Akatemian sisältöä (esim. ohjeartikkeleita, videoita, blogiviestejä) vasemmassa valikossa.
Etsi siis valikosta ?-symbolia saadaksesi lisäohjeita, mikäli niitä tarvitset!
17.11.2022
Julkaisimme työkalun valmiusarviointien tekemiseen hetki sitten. Valmiusarviointi voi olla hyvä tapa aloittaa työskentely Digiturvamallissa tai arvioida vaatimuksenmukaisuutta uudelle kehikolle.
Lisäsimme kaksi pientä parannusta ominaisuuteen:
11.11.2022
Viimeistelemme parhaillaan uutta vaatimuskehikkoamme ISO 27001 -standardin 2022-päivitykselle. Vanhempi versio standardista tulee säilymään tarjolla normaalisti tarjolla 36kk siirtymäajan aikana, jonka kuluessa organisaatiot voivat tehdä siirtymän uuden standardiversion pariin haluamassaan kohdassa.
Uusi ISO 27001:2022 vaatimuskehikko tulee noudattelemaan pitkälti samoja periaatteita kuin aiempi versio:
Merkittävimpiä muutoksia:
Tiedotamme lisää ensi viikolla, kun vaatimuskehikko on saatavilla Digiturvamallissa! 👍
10.11.2022
Olemme saaneet käyttäjiltämme toiveita parantaa erilaisten järjestysten ja suodatusten muistamista Digiturvamallissa. Joskus vaikkapa assetit halutaan listata ja nähdä prioriteeteittain, tietoturvahäiriöt statuksen mukaan ja oma Tehtäväkirja vain "huomiota vaativien" kohteiden osalta.
Nyt näitä ominaisuuksia on parannettu seuraavissa näkymissä:
Vinkatkaa meille mielellään, jos kaipaatte samantyylisiä parannuksia vielä muihin näkymiin. Tämä on parantamista, jota teemme jatkuvasti. 👍
21.10.2022
Voit nykyään määritellä kohdassa Asetukset -> Ohjekirjan asetukset, millä kielillä henkilöstölle suunnattua digiturvaohjeistusta ylläpidetään.
Digiturvamallin kirjaston malliohjeet kääntyvät aina automaattisesti kaikille valituille kielille. Pian voit huolehtia monikielisyydestä myös omissa ohjeissasi sekä muokkaamissasi malliohjeissa.
Näet jatkossa siis sisältökentät ohjeiden muokkausnäkymissä niille kielille, jotka on teillä valittu Ohjekirjan sallituiksi käyttökieliksi.
19.10.2022
Voit nyt valita Tietoturvahäiriöt-listalle useamman "omistajan". Mikäli olette sallineet tietoturvahäiriöiden ilmoittamisen Ohjekirja-näkymän kautta työntekijöille, jokainen tässä kohdassa listattu käyttäjä saa ilmoituksen näistä automaattisesti.
13.10.2022
Pyrimme optimoimaan raporttien tulostusnäkymää, jotta raporttien hyödyntäminen onnistuisi myös pdf-versioina mahdollisimman hyvin.
Suosittelemme hyödyntämään raportteja pääosin jakamalla ne suoraan Teamsissa, mutta tämän käyttötavan tukeminen on meille myös tärkeää. Otamme mielellään vastaan kaikki pyynnöt tulostusnäkymän parantamisesta edeleen. 👍
13.10.2022
Digiturvamallin Teams-sovellukseen on kehitetty uusi Teamsin SSO:ta hyödyntävä kirjautumisratkaisu, joka säästää klikkauksia uudelta käyttäjältä ja korjaa aiempaan toimintamalliin liittyneitä haasteita.
Kirjautumisuudistuksen jälkeen teitä voidaan uudelleen pyytää sallimaan Digiturvamalli-sovellus Teams-ympäristössä. Muutoksia sovelluksen vaatimiin tietoihin ei ole tullut. Pääkäyttäjänä voitte sallia sovelluksen kerralla myös muiden käyttäjien puolesta ja sovelluksen salliminen jalkautuu kaikkiin päätelaitteisiin (työpöytäversio, selain, mobiili).
5.10.2022
Voit nyt saada pääkäyttäjien ilmoitukset sekä loppukäyttäjien muistutukset suoraan Slackiin (Microsoft Teamsin tai sähköpostin sijaan).
1. Seuraa työpöydällä näkyvää Slack-sovelluksesta mainitsevaa korttia.
2. Anna oikeudet sovellukselle omassa Slack-ympäristössänne
3. (Valinnainen) Ota käyttöön käyttäjien synkronointi, mikääli haluat jokaisen Slack-ympäristönne käyttäjän mukaan Digiturvamallin pariin
4. Saat jatkossa ilmoitukset Cyberday-botilta Slackissa!
(Cyberday on Digiturvamallin kansainvälinen nimi)