Verkon käytöstä syntyy asianmukaista lokia, jotta mahdollistetaan tietoturvallisuuden kannalta olennaisten toimenpiteiden havaitseminen.
Verkkoliikenteen normaali tila (liikennemäärät, protokollat ja yhteydet) on tiedossa. Poikkeamien havaitsemiseksi on olemassa menettely, jolla verkkoliikenteen normaaliin tilaan nähden eroavat tapahtumat (esimerkiksi poikkeavat yhteydet tai niiden yritykset) pyritään havaitsemaan.
Tietojenkäsittely-ympäristö on erotettu julkisista tietoverkoista ja muista heikomman turvallisuustason ympäristöistä riittävän turvallisella tavalla.
Tietojärjestelmien erottelu on eräs vaikuttavimmista tekijöistä salassa pidettävän tiedon suojaamisessa. Erottelun tavoitteena on rajata salassa pidettävän tiedon käsittely-ympäristö hallittavaksi kokonaisuudeksi, ja erityisesti pystyä rajaamaan salassa pidettävän tiedon käsittely vain riittävän turvallisiin ympäristöihin. Ympäristöjen erottelu voidaan toteuttaa esimerkiksi palomuuriratkaisun avulla.
Hanki vain sellaisia IoT-laitteita, joissa on sisäänrakennetut turvatoiminnot ja jotka saavat tietoturvapäivityksiä.
On myös tärkeää varmistaa, että kaikki vakiosalasanat on mahdollista vaihtaa ja että IoT-laitteet voidaan pakottaa käyttämään vain sellaisia verkkoja, jotka ovat organisaation hallinnassa.
Luo IoT-laitteiden käyttöönottoa koskeva suunnitelma, joka sisältää turvallisuusnäkökohdat ja riskinarvioinnit. Tähän sisältyy esimerkiksi laitteen käyttämän pilviympäristön arviointi.
Eristä IoT-laitteet erillisille verkkoalueille ja pohdi niiden sijaintia laitteiden luvattoman fyysisen käytön kannalta.
Digiturvamallissa kaikki vaatimuskehikkojen vaatimukset kohdistetaan universaaleihin tietoturvatehtäviin, jotta voitte muodostaa yksittäisen suunnitelman, joka täyttää ison kasan vaatimuksia.